Rimini - Venetië - Reisverslag uit Venetië, Italië van Sander Spook - WaarBenJij.nu Rimini - Venetië - Reisverslag uit Venetië, Italië van Sander Spook - WaarBenJij.nu

Rimini - Venetië

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander

18 Augustus 2008 | Italië, Venetië

Zodra we wakker worden om de standaard tijd zonder ook maar een wekker te gebruiken, overleggen we of we nog blijven in Rimini. Gezien het feit dat er naar onze mening niet echt een leuke groep op de camping samen te stellen valt laten we Rimini voor wat het is. We hebben overdag nu verder helemaal niets meer te doen in de omgeving en aangezien Rik niet in staat is om een hele dag op het strand te liggen is dit helaas ook geen optie. Dit strand is naar onze mening ook al niet echt een succes, want ergens vrij liggen is vrijwel niet mogelijk, dus ben je al snel verplicht om 18 euro te betalen voor 1 dag op de veldbedden met parasol. Hier voelen we beide niets voor, dus kiezen ervoor om vandaag weer verder te reizen naar het noorden.
Als alles ingepakt is, vertrekken we naar Venetië, wat een van de bekendste steden van Europa is vanwege de kanalen die gebuikt worden als voornaamste vervoersmiddel en waar een auto bijna nergens kan komen. Deze stad ligt iets meer dan 200 kilometer boven Rimini, dus echt ver rijden hoeven we vandaag gelukkig niet. Ondanks het zo kort rijden is, hebben we gelukkig wat te doen waardoor deze zogenaamde tussendag zo snel mogelijk over is. Rimini zal ik misschien ooit nog een keer bezoeken als ik in de buurt ben, want er valt zeker een hoop te beleven, meer dan wat we nog op onze route naar huis gaan krijgen.
Als we op de camping aankomen na een kort ritje aankomen, bevinden we ons op de saaiste camping van deze vakantie. Er is hier werkelijk helemaal niets te beleven. Er is bijna niemand aanwezig en alles wat er wel is, spreekt geen Engels. We staan wederom op een camping tussen de Fransozen. Verder is de camping gevuld met een paar Duitsers, een aantal Spanjaarden en groepjes Hongaren. We zijn blij dat we hier maar een nacht aanwezig zijn, want hoe we de rest van de avond hier gaan overleven is nog maar de vraag. De balsporten zijn niet interessant genoeg om lang vol te houden en buiten dit hebben we niets meer om ons echt mee te vermaken. Het is zonde dat we vanmiddag vergeten zijn om flinke hoeveelheden bier in te slaan, want zo als het er tot nu toe uitziet is dit behoorlijk hard nodig. We hebben geluk dat de campingwinkel nog geopend is en halen hier het beste middel tegen de verveling waardoor deze avond nog enigszins dragelijk voorbij gaat.