Geneve - Frankfurt
Door: Sander
Blijf op de hoogte en volg Sander
19 Augustus 2008 | Duitsland, Frankfurt
Onderweg komen we sinds tijden weer terug op de Duitse autobahn, het grootste circuit van de wereld. Zo wordt een redelijk lange rit toch nog leuk, want we hebben een ideale auto om hiervan gebruik te maken. De maximale snelheid ligt rond de 240 kilometer per uur, wat nog niet de max van de auto is. Het is helaas net iets te druk op de weg om volop door te scheuren. Dit bewaren we weer voor een weekend na de vakantie.
Eenmaal aangekomen in Frankfurt, schijnt de zon volop. De lucht is weer blauw, de zon schijnt en het aantal wolken is vrij laag. Als dit voor de komende dagen ook de voorspellingen zijn in Nederland is het misschien niet eens zo heel erg om naar huis te gaan. Verder op de camping zien we iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Er staan drie campers met een grote groep Zuid-Koreanen. Ik wist dat deze mensen net als Japanners overal ter wereld komen, maar ik heb ze nog nooit zien kamperen. Het is altijd een raadsel waar ze blijven, maar we hebben zowaar een groep gevonden.
Als de avond valt en gegeten hebben, slaat de verveling een beetje toe. We hebben eigenlijk helemaal niets te doen. Gelukkig heeft de camping hier wat op bedacht en we treffen voor de tweede keer de beste uitvinding ter wereld uit. Ook hier is een bierautomaat te vinden die meteen voor een groot deel door ons geleegd wordt. Bier is uitermate geschikt om een avond sneller te laten verlopen en bevordert de gezelligheid. Niet dat we zonder bier het niet gezellig hebben, maar bier is altijd welkom.
Als onze lading kleingeld op is, is de dorst nog niet gelest. We moeten dus wat geld wisselen. Hiervoor zijn de Koreanen uitermate geschikt. Naar ons idee zijn dit ook veruit de gezelligste mensen om ons heen en raken met hun aan de praat. Van het een komt het ander en binnen de kortste keren zitten we bij hun in het kamp gezellig mee te drinken. Het is verbazend hoe gek ze op Nederland zijn sinds Guus Hiddink in 2002 de halve finales op het WK voetbal met hun behaalde. Het aparte is dat deze groep heel verspreid leeft. Het grootste deel van de groep komt uit Seoel en een schaarse groep uit Toronto. Het is voor ons niet heel normaal om een dergelijke groepsreis te maken vanwege de grote afstanden en aparte verplichtingen. Daarnaast zouden wij als we zo ver weg woonden van ons geboorteland juist weer terugkeren. Hun hebben Europa echter als trefpunt gekozen en ze hebben groot gelijk. Hoe oud deze mensen zijn wordt niet helemaal duidelijk. Rik heeft een poging gedaan om het te vragen, maar dat is blijkbaar niet heel erg normaal voor hun. Er zijn er een aantal 25, maar dat zijn de jongste van het stel. De rest ziet er niet veel ouder uit, maar het is altijd lastig om de leeftijd van Aziaten in te schatten.
Na een lange avond met veel bier is het tijd om weer richting bed te vertrekken. We hebben weer een geweldige avond gehad die eigenlijk al enigszins als afsluiter betiteld mag worden. We hebben weer nieuwe vrienden gemaakt, maar zoals dat normaal is deze vakantie is het voor 1 dag. Morgen vertrekken hun naar huis en zullen we de avond dus anders vol moeten maken. Voor nu maken we ons daar echter niet druk over, want na een avond drank gaat er niets boven slapen.